Låna utan taxerad inkomst

Lån för dig med taxerad inkomst över 120 000 kronor samt tillfälligt utan arbete

Ifall du har en taxerad inkomst över 120 000 kronor från förra året så finns det en hyfsad chans att låna pengar ifrån banken även om du är tillfälligt utan arbete. De baserar mycket av sitt beslut på det faktum att du är mellan två arbeten och har ett tillfälligt hål i din ekonomi. 120 000 kronor är en vanlig gränsdragning när det gäller att ge lån.

Ifall du vill låna upp till 30 000 kronor med återbetalning över 3 år är oftast inte detta ett större problem och i vissa fall kan du låna detta både av din lokala bank och av låneinstitut. Detta lånet kan vara till att köpa en bil för att kunna i sin tur få ett arbete, då många arbetsgivare vill att du ska ha körkort för att få ett arbete. Det kan även vara för att lösa in andra mindre lån och på det sättet lätta upp din ekonomi på grund av för mycket räntekostnader som kan uppstå när man lånat för mycket smålån och inte betalat tillbaka i tid. Dock borde du vara ärlig mot din bank med om vad du skall ha pengarna till men du borde inte låna pengar för att kunna köpa mat eller liknande. Det kan bli en ond spiral av lån för överlevnad som kan sluta i mer obehagligheter. Att få ett lån utan arbete skall inte vara svårt så länge du är ärlig och försöker få ett arbete för att arbeta dig ur din ekonomiska situation.

Ifall du vill låna till hus/bostadsrätt behöver du ha en sambo eller make/maka med fast anställning som har en stabil ekonomi som kan ansöka ihop med dig. Det räcker inte med att du har ett tillfälligt arbete, även om bostaden själv står som säkerhet kan inte banken förlita sig på dig som enda ansökande för lånet. Har du dock sparade medel kan detta hjälpa dig för ett lån utan arbete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.